Klantenservice

Pinata

Hier vind je Pinata producten:

Wat is een piñata en hoe werkt het

Piñata’s zijn ontzettend populair in Mexico en Amerika en op vrijwel ieder kinderfeestjes worden ze ingezet. Een piñata is een vrolijk gekleurd figuur dat meestal van papier-maché wordt gemaakt. De piñata wordt gevuld met snoep, cadeautjes of confetti, vervolgens wordt deze opgehangen en dan mag iedereen geblinddoekt om de beurt tegen de piñata slaan tot het snoep, cadeautjes of confetti er uit valt.

De piñata’s van Tuf-Tuf zijn gemaakt van karton en zijn beplakt met crêpepapier. Tuf-Tuf heeft een ruim assortiment aan piñata’s, zo zit er voor iedere leeftijd wel een geschikte piñata bij. Voor de allerkleinste is een pull piñata zeer geschikt, ieder kindje krijgt dan een lintje en daar mogen ze om de beurt aan trekken, maar één lintje opent het luikje waar de snoepjes of cadeautjes in zitten. Voor de wat grotere kinderen en volwassenen is het leuk om met een piñata stok om de beurt geblinddoekt op de piñata te slaan net zo lang tot er snoep, cadeautjes of confetti uit komt vallen. In onze webshop vind je onder de categorie piñata toebehoren alles wat je nodig hebt aan accessoires en opvulling voor de piñata, zoals een piñata stok, blinddoek, snoep, cadeautjes en confetti.

Wil je een Slaan of een Pull piñata?

Traditioneel is het doel dat je geblinddoekt en met een piñata knuppel op de piñata slaat, tot de snoepjes, cadeautjes of confetti er uit komen vallen. Maar tegenwoordig bestaan er ook piñata’s met een pull functie. Hierbij hangen er gekleurde sliertjes onder de piñata, als je daar aan trekt vallen de snoepjes, cadeaus of confetti er ook uit. Een piñata met pull functie blijft bij gebruik van de lintjes heel en kan je dus bewaren, leuk als herinnering.

 Gebruiksaanwijzing piñata

  1. Aan de achterkant of bovenkant van de piñata zit een opening. Deze opening is verzegeld met een label, door het label in te drukken open je de piñata.    
  2. Vul de piñata via de opening met snoep, cadeautjes of confetti.    
  3. Hang de piñata boven de grond op ooghoogte of boven de hoofden van de kinderen die meespelen, zodat zij de piñata kunnen raken met een piñata stok. Aan de bovenkant van de piñata zit een lus. Knoop hier een sterk touw aan vast en werp het andere uiteinde over een strak gespannen waslijn of een onbreekbaar voorwerp. Een volwassene dient het losse uiteinde vast te houden en de piñata op en neer te laten wippen tijdens het spel. Er is geen garantie te geven over het aantal keer slaan voordat een piñata breekt, bij hard slaan kan de piñata na één keer ook al breken.
  4. Blinddoek om de beurt elk kind en begeleid ze tot de piñata. Laat elk kind een- of tweemaal de piñata slaan. Wissel dit af tot de piñata breekt.
  5. Bij een piñata met een pull functie kan ieder kind om de beurt aan één van de lintjes trekken die onder de piñata hangt. Slechts één lintje opent het geheime klepje dat de piñata vulling naar buiten doet vallen.

Na Mexico en Amerika wordt dit feestspektakel ook in Nederland steeds populairder. Neem eens een kijkje in onze webshop en zie de ruime keuze aan piñata’s.

ideal visa mastercard paypal bancontact billink overboeking postnl